lördag 11 oktober 2008

Landat

Jag läser fortfarande men tror att jag har landat. Jag är faktiskt inte särskilt rädd för att det ska bli problem. Det är mamma och inget annat jag kommer bli, men en annan sorts mamma. Två mammor, min fru och jag. Det är bara barnet som saknas. Jag hoppas att vi snart kommer få se ett plus på den berömda stickan. Jag hoppas att det kommer bli barn, att vi kommer bli tre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Precis! Ni blir Mamma båda två - inget konstigt och inget annorlunda än tex två adoptvföräldrar... tycker jag

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Du får slå mig nu, om jag är för dum. Det är kanske bara för att jag har svårt att sätta mig in i din situation som aldrig varit min, som gör att jag tänker så här?

Men jag tänker att din föräldraroll inte kan skilja sig från vilken engagerad pappas roll som helst.

Det blir du som får följa med på undersökningar och hålla handen, du som bara får känna sparkar utifrån magen, och du som står hjälplös på förlosssningen och försöker vara ett stöd.

Men sedan när barnet väl är där så kan du vara en precis lika närvarande förälder som din fru. Amningen kanske inte kommer att vara din starkaste bit, även om det ju faktsikt går att amma barn man inte fött själv, men det finns så otroligt mycket mer att göra redan från början. Och är ni båda två lika närvarande i barnets liv, så kommer ni båda att vara lika viktiga föräldrar.

Anonym sa...

Jag var som sagt väldigt rädd när jag hade läst "Confessions...", just för att jag tyckte att de flesta tryckte på olikheterna, att det *inte* var samma sak. Många av dem sa ju dessutom att det inte var, och inte ville vara, just "mamma".

Men, som jag också har sagt, blir jag, ju mer jag pratar med folk, mer och mer övertygad om att man faktiskt kan bli mamma på lika villkor.

Och du - jag hoppas också att ni snart ser ett plus.

Anonym sa...

Hej, läser din blogg (men kommenterar aldrig)... Så intressant att höra hur en ickebiologisk mamma tänker, känner, funderar på!! Jag är den biologiska mamman och har alltså inte samma funderingar... Vi har också den dära boken. Men har inte kommit mej för att läsa den ännu. Har hört en del dåligt om den också... Men du verkar inte ha blivit förskräckt iaf, skönt, jag kanske ska börja jag me då! Iaf, fortsätt skriv, det är intressant läsning. =)