torsdag 23 april 2009

Namnbyte och inga svar på telefon idag

Vi vill självklart veta vad det fina pappret som kom igår egentligen betyder, Miranda* ringde på förmiddagen men fick bara veta att det är telefontid imorgon och att vi får återkomma då. Inte mycket till svar med andra ord, så väntan fortsätter. Man kunde bocka i en ruta om man kunde komma på kort varsel, rutan är ibockad och papprena postas idag. Vi har också fyllt i att JA, vi vill försöka få barn och NEJ, vi har inte barn sen tidigare.

Enligt papprena kan vi få sex st inseminationer eller fyra inseminationer och en IVF finaniserade av landstinget. Det står inget om hur det funkar eller vad det kostar om man behöver mer hjälp än så. Dessutom står det vi redan visste men som ändå är frustrerande; det är bara en av oss som kan få försöka bli gravid och det går inte att få landstingsfinansierade syskonförsök. Tror att det är rätt svårt att få göra syskonförsök överhuvudtaget i Sverige, oavsett om man betalar själv eller inte. Med tanke på att vi har kämpat länge och hittills utan resultat för att få till ETT barn så kanske det är rätt irrelevant just nu, men jag hoppas ändå att reglerna ska ändras framöver.

Drömmen är att vi får flera barn och att vi båda får föda. Om drömmen nånsin blir sann är en annan fråga; åren går snabbt och vi vet alldeles för väl att det inte alls är självklart att det kommer bli några barn alls, men hoppet finns där ändå.

* Tycker att det blir för knöligt att kalla oss fru Svensson dy och dä i längden, ringde därför dy för att fråga vad hon vill heta här och nu har hon självmant och helt frivilligt döpt sig till Miranda, bara så ni vet, inte omöjligt att det blir fler namnbyten framöver. Ingen aning om vad jag ska kalla mig själv heller, men det kommer kanske med tiden.

1 kommentar:

Uniflora sa...

Vad roligt ni är igång snart igen. Och jag tror att världen är ett bättre ställe när ni vill ha syskon. Då kommer ni får göra det utan gruff.

Ta hand om er fina!

Hmm Miranda... Ja det passar. :)